Hostme
Image default
Hosting

Speciale printers voor barcodes

Vandaag de dag zie je op alle producten die je kan kopen een barcode. De meeste mensen weten al waar een barcode voor staat en waarom het wordt gebruikt. Maar hoe wordt zo’n barcode nou gemaakt en hoe komt het uiteindelijk op de verpakking van het product terecht?

Een barcode staat ook wel bekend als een streepjescode. Barcodes zijn, afhankelijk van het gekozen coderingssysteem, opgebouwd uit of uitsluitend cijfers of een combinatie van cijfers, letters en leestekens. Maar hoe komen deze barcodes nou op een verpakking terecht?

Zoals u misschien al kunt raden worden deze barcodes (vaak) niet geprint door een standaardprinter die wij thuis allemaal hebben staan. Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van speciale printers, namelijk inkjet printers. Deze inkjet printers zijn speciaal gemaakt voor kleine karakters met een goede tot uitstekende leesbaarheid. Een bedrijf die dit soort printers maakt is KBA Metronics. KBA Metronics produceert en verkoopt deze speciale printers onder de naam; AlphaJET.

Door gebruik te maken van deze AlphaJET printers kunt u de gewenste barcodes op de verpakkingen van uw product aanbrengen.  De AlphaJET printers zijn namelijk ontwikkelt voor één doel: barcode printen. De AlphaJET printers beschikken over een eenvoudige bediening, waardoor iedereen deze printers kan gebruiken en / of bedrijven ze zonder problemen kunnen integreren in hun productielijn.  Door het inktsysteem van deze printers eenvoudig en solide op te bouwen, ervaren de AlphaJET printers weinig tot geen storingen.

Een ander bijkomend voordeel van deze printers is dat men niet hoeft te met printen tot de inkt weer is bijgevuld (zoals bij de (traditionele) printers die men in huis heeft). De inktfles van deze printers kan namelijk gewoon worden bijgevuld tijdens het printen van uw barcodes. Hierdoor komen de productielijnen van een bedrijf niet stil te liggen door een lege inktfles van een printer. De AlphaJET printers zijn, door hun veelzijdigheid, perfect te gebruiken in uitlopende industrieën. Zo kunnen ze gebruikt worden in bijvoorbeeld voor voedingsmiddelen, de drankindustrie, ziekenhuizen, de farmaceutische industrie, etc.

Voor meer info : http://www.kba-metronic.com/nl/