Hostme
Image default
Hosting

Geld beleggen, kan ik dat ook?

De meeste mensen hebben inmiddels wel door dat geld op hun spaarrekening tegenwoordig bijna niks meer oplevert. Dit komt door het lage rentepercentage dat men over het bedrag op hun spaarrekening krijgen. Zodoende is men dus gaan zoeken naar andere manieren om hun vermogen (sneller) te laten groeien / toenemen. De manier die de mensen het sterkst aantrekt is het (online) beleggen. Maar kan iedereen zomaar geld beleggen of is dit niet mogelijk?

Het is tegenwoordig een stuk eenvoudiger om geld te beleggen dan vroeger. Dit is mogelijk gemaakt door onder andere de hulp van online brokers, waar men gebruik kan maken van een beleggersplatform. Dit is ook meteen de meest populaire optie om een belegging te doen.

De vraag die men zich eerst moet stellen, voordat ze gaan beleggen, is of ze op korte of lange termijn willen beleggen. Mocht u kiezen voor de lange termijn optie, zorg dan wel dat u dit doet met geld dat u voor een aanzienlijke periode kunt missen. Voorbeelden van beleggen op lange termijn zijn aandelen kopen, obligaties en fondsen. Het voordeel van beleggen op lange termijn is dat, indien de koers daalt, dit niet meteen een probleem vormt voor uw belegging. Beleggen op korte termijn is een stuk gevoeliger voor een dalende koers aangezien dit zowel goed als slecht kan uitpakken voor u.

Het voordeel van online brokers, zoals Plus500, is dat u de mogelijkheid geboden krijgt om een belegging kunt doen waar en wanneer u dat wilt. Omdat online beleggen de meest populaire optie is van vandaag de dag, staan hieronder de voordelen van online beleggen voor u op een rijtje:

–          Beleggen bij een online broker is goedkoper dan bij een traditionele broker.

–          Alle beleggingen gebeuren realtime (hierdoor is er geen sprake van een tussentijdse koerswijziging).

–          U heeft de mogelijk om te beleggen in een enorm aantal beleggingsproducten.

–          U kunt speculeren op zowel een koersstijging als een koersdaling.

–          Bij de meeste online brokers krijgt u een welkomstbonus, waardoor u meteen kunt beginnen met beleggen zonder dat u het risico loopt om uw eigen geld meteen te verliezen.  

Voor meer info : http://leerbeleggen.com