Hostme
Image default
Rechten

Whiplash letselschadevergoeding met van der Toorn

Whiplash-letsels kunnen ernstige en langdurige gevolgen hebben. Als u een whiplash-letsel heeft opgelopen bij een verkeersongeval, kan een letselschadebureau u helpen een schadevergoeding te krijgen. Lees hier meer over van der Toorn.

Whiplash letsel

Het woord ‘whiplash’ is zeer nauwkeurig. Het beschrijft de beweging van de nek, wanneer een plotselinge schok of impact de gewrichtsbanden en spieren uitrekt tot ver boven de grenzen die ze aankunnen. Denk maar aan hoe een zweep plotseling naar voren en naar achteren beweegt wanneer hij wordt ‘gesjord’ en stel u dan voor dat dit met uw nek gebeurt.

Meestal gebeurt dit wanneer een voertuig waarin u rijdt van achteren wordt aangereden – of zeer abrupt tot stilstand komt – maar whiplashletsels kunnen ook worden veroorzaakt door een val of een klap op het hoofd.

Duur herstel whiplash

Het antwoord varieert afhankelijk van de ernst van het letsel. In sommige gevallen kunt u fysiotherapie voor whiplash nodig hebben – Slater en Gordon kan ervoor zorgen dat u de whiplash schadevergoeding krijgt die u verdient om de kosten te dekken.

De symptomen van whiplash

De eerste symptomen treden meestal enkele uren na een auto-ongeluk of val op, en kunnen beginnen met hoofdpijn en gevoelens van stijfheid en zelfs een branderig gevoel aan de achterkant van de nek.

Deze symptomen kunnen u beletten uw hoofd van links naar rechts te draaien, en kunnen zich zelfs uitbreiden naar uw armen en schouders. In ieder geval is het de moeite waard om met ons te praten over het claimen van whiplash schadevergoeding.

Schadevergoeding whiplash

De schadevergoeding bestaat uit twee delen.

Pijn, lijden en verlies van levensvreugde: Wanneer u letsel oploopt zoals een whiplash letsel, krijgt u een vergoeding voor de pijn en het lijden dat u heeft gehad als gevolg van het letsel, samen met het verlies van amenity – plezier en kwaliteit van leven. Er zijn vaste schadevergoedingsbedragen voor pijn, lijden en gederfde levensvreugde die u kunt ontvangen voor een whiplash letsel. 

Out of pocket kosten: Naast uw vergoeding voor pijn, lijden en verlies van welzijn, kunt u ook een vergoeding eisen voor eventuele financiële verliezen die u heeft geleden. Bijvoorbeeld, als u door uw verwondingen een aantal weken niet in staat was om te werken en u een wettelijke vergoeding hebt gekregen voor uw gederfde inkomsten; als u hebt moeten betalen voor geneesmiddelen, zoals receptkosten en vrij verkrijgbare geneesmiddelen; als er schade is toegebracht aan eigendommen, zoals kleding of persoonlijke bezittingen. 

Alle financiële verliezen die u hebt geleden als gevolg van het ongeval kunnen worden geclaimd als deel van uw uitgaven uit eigen zak. Het is belangrijk om op te merken dat bewijs van uw eigen kosten vereist zal zijn.

Duur van een schadevergoeding whiplash

Het is moeilijk te voorspellen hoe lang een schadeclaim voor whiplash zal duren, omdat elke zaak anders is. Het hangt af van de omstandigheden van het ongeval en of de verzekeraar van de automobilist die volgens u in gebreke is gebleven de aansprakelijkheid erkent, en het hangt ook af van uw verwondingen en hoe lang uw klachten duren.

Als de verzekeraar van de bestuurder die volgens u schuld heeft aan het ongeval, de aansprakelijkheid meteen toegeeft en uw klachten slechts enkele weken duren, zal de procedure snel worden afgerond. Het is echter mogelijk dat de verzekeraar van de bestuurder van wie u denkt dat die schuld had aan het ongeval, de schuld niet toegeeft en na verschillende pogingen om te onderhandelen, uiteindelijk naar de rechter moet stappen om een beslissing te nemen. 

Uw symptomen kunnen ook langer duren dan verwacht en er kan verder medisch bewijs nodig zijn. In deze situaties zal uw claim uiteraard meer tijd in beslag nemen. Lees hier meer over wat een letselschadebureau voor u kan betekenen. 

http://letselschadebureau.nl