OPENLUCHTMUSEUM BOSRIJK

minigolf bokrijk

Bokrijk is een gebied van 5,5 vierkante kilometer in de Belgische provincie Limburg. Het herbergt een etnografisch openluchtmuseum, een botanische tuin en de grootste speeltuin van Vlaanderen.

Op het grondgebied van het museum zijn veel gebouwen nagebouwd, die het leven van de dorpelingen in Vlaanderen van de middeleeuwen tot het begin van de 20e eeuw tonen. Museummedewerkers, gekleed in de kleding van vroeger, vertellen bezoekers over hoe hun voorouders leefden. In veel bijgebouwen kookt het leven, niet te onderscheiden van wat er eeuwen geleden in deze gebieden was.

Museum Bocrijk werd geopend in 1958, 140 originele gebouwen vormen de kern van de collectie, samen met meubels en voorwerpen die in het dagelijks leven worden gebruikt.

In totaal heeft het museum ongeveer 30 duizend opslagruimtes, waarvan de oudste dateren uit de 16e eeuw, maar de meeste uit de 17e eeuw en latere periodes. Nu probeert het museum bezoekers aan te trekken met een verscheidenheid aan interactieve activiteiten.

Het idee om zo’n museum op te richten is van Joseph Weins, die als eerste de objecten uit de Bockreik-collectie verzamelde en conserveerde. In 1953 begon hij te werken aan de oprichting van het museum. Allereerst zochten ze naar gebouwen die bouwtechnisch historisch van belang zijn of karakteristieke regionale kenmerken hebben. Dit was een zeer langdurig en moeilijk proces omdat de meeste gebouwen in zeer slechte staat verkeerden en ingrijpend moesten worden gerenoveerd.

In het museum kun je bijna letterlijk de geschiedenis aanraken, zien wat oude ambachten zijn. Delen van het museum gewijd aan Oost- en West-Vlaanderen tonen ambachten zoals mandenvlechten, schoenmaken, houtsnijden en andere.

Acteurs gekleed in historische kostuums zijn vaak betrokken. Het museum heeft ook een winkel waar u lekkernijen kunt proeven die zijn bereid volgens oude recepten.

Elk jaar wordt een thema gekozen dat de belangrijkste evenementen en tentoonstellingen van het museum definieert.

Bokrijk is de perfecte plek om er een fijne dag van te maken, zeker als er kinderen onder de metgezellen zitten. Hier vind je geschiedenis met cultuur, natuur met een picknick en een speelpark.

https://www.dergatsjev.be/2020/09/bokrijk.html

Waar wilt u opstappen als u kiest voor busdagtochten?

Er zijn allerlei mooie evenementen en locaties waar u heen kunt als u een dagtocht gaat organiseren. Deze tochten zijn vaak seizoensgebonden, zoals bijvoorbeeld het carnaval in de winter in Düsseldorf. De busdagtochten van TwinTours vertrekken vanaf verschillende opstapplaatsen. Die bevinden zich voornamelijk in Someren en Asten. Deze opstapplaatsen hebben betrekking op de complete dagtochten. Mocht u voor een grote groep een bus huren of andere wensen hebben, dan kan dat. Bij TwinTours wordt er naar uw wensen geluisterd en altijd geprobeerd om bijvoorbeeld extra opstapplaatsen te regelen. Op die manier bent u niet gebonden aan een locatie, maar komt de bus naar u toe.

Comfortabele busdagtochten met bedrijf uit Helmond

Ga voor busdagtochten van TwinTours. Als u deze specialist inschakelt, weet u zeker dat u een ontspannen bustocht zult ervaren. Bij TwinTours huurt u de mooiste touringcars voor uw busdagtochten. Hierbij is het mogelijk om een bus voor een dag te huren, maar ook voor meerdere dagen zoals voor bijvoorbeeld een wintersport. Daarnaast verzorgen zij onderweg voor uw groep diverse extra’s. Alles om uw reis zo comfortabel mogelijk te maken. Om alles zo veilig mogelijk te houden, zijn alle bussen voorzien van veiligheidsgordels. TwinTours voldoet aan alle eisen die zijn opgesteld door de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf. Deze stichting houdt toezicht op de kwaliteitsverbetering en dienstverlening van de aangesloten bedrijven.

Compleet verzorgde busdagtochten bij bedrijf uit Helmond

Wist u dat u veel meer kunt huren op het gebied van vervoersmiddelen? Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een dagje uit met vrienden of uw bedrijf? Bij dit bedrijf kunt u zich als groep vrienden of collega’s inschrijven voor een volledig verzorgde dagtocht. Hierbij is het ook mogelijk om u individueel in te schrijven. Het voordeel van dit aanbod is dat u niet zelf een bus moet huren. Het aanbod van TwinTours is zeer uitgebreid. Zo reist u met dit bedrijf naar Texel, Antwerpen of Hasselt. Ook kunt u kiezen voor een verrassingsreis. Het enige wat u hierbij aangeeft is de dag dat u het uitstapje wilt. Tijdens uw dagje uit wordt u voorzien van lunch, diner en verschillende excursies.