Hoe krijg ik mijn eigen website online?

Ben je bezig met het designen en bouwen van je eigen website? Wat gaaf, dan is het natuurlijk goed om te weten op welke manier je de website online kunt zetten. Voordat het zover is, dien je eerst een aantal belangrijke zaken te regelen. Denk hierbij aan het registreren van je domeinnaam en het kiezen van je webhosting pakket. Wanneer dat je gelukt is, is het tijd voor de laatste stap in het proces. In deze blog lees je meer over hoe je een domeinnaam kunt registreren en kom je erachter welke gegevens je nodig hebt voordat je de website online kunt zetten.

Zorg voor een goede domeinnaam en registreer deze voordat je begint

Je domeinnaam is de naam die je de website geeft. Voor de vindbaarheid is het belangrijk dat je geen lastige naam kiest, omdat website bezoekers dan niet bij je website uit kunnen komen. Als domeinnaam kun je vaak het beste voor de naam van je onderneming of merk kiezen. Voordat je de gewenste domeinnaam kunt registreren, is het belangrijk dat je checkt of de naam nog beschikbaar is. Zo ja? Dan kun je al je gegevens invullen en de domeinnaam op jouw bedrijf registreren.

Wanneer je een bevestiging hebt ontvangen dat je domeinnaam geregistreerd is, kun je voor een webhostingpartij kiezen die het beste bij je past. Daarna dien je nog wat stappen te zetten voordat je website live kan. Hieronder lees je meer over je domein hosten.

Welke gegevens heb je nodig voor je website online gezet kan worden?

WordPress-hosting Nederland is ideaal op het moment dat je ook een WordPress-website hebt gemaakt. Doordat dit allemaal bij dezelfde partij wordt ondergebracht, zorg je ervoor dat er weinig mis kan gaan. Voordat je de website online kunt zetten, dien je eerst over bepaalde gegevens te beschikken. De domeinnaam en je webhosting pakket zijn het belangrijkste. Zorg er dus voor dat je die als eerste regelt. Daarna kun je een FTP programma downloaden. Deze zijn vaak gratis. Hiermee kun je bestanden van de je computer of laptop op de server van de website zetten.

Daarna krijg je de mogelijkheid om FTP gegevens te maken. Hierdoor kun je verbinding maken met het webhosting pakket. Vaak duurt het even om alle bestanden van je computer op de server over te zetten. Wanneer dit proces voltooid is, staat je website online.

Welke voordelen heeft een Umbraco website?

Bijna iedere ondernemer heeft een website voor zijn bedrijf. Dit is ook vrij logisch, aangezien je tegenwoordig enorm veel klanten misloopt wanneer je online niet goed vindbaar bent. Het is dan ook belangrijk dat je een website hebt dit goed werkt en gebruiksvriendelijk is voor de gebruiker. Wanneer je nog geen website hebt, kun je een webdeveloper inschakelen die een website voor je kan maken. Tijdens de zoektocht naar een goede webdeveloper is het belangrijk dat je kijkt naar welk content management systeem (CMS) de developer gebruikt. Er zijn namelijk verschillende CMS met elk zijn eigen voor- en nadelen. In dit artikel neem ik je mee in een paar voordelen van het Umbraco CMS. Dit CMS gebruik je om een Umbraco website te maken.

Friendly

Het grootste gedeelte van de website eigenaren zijn zelf geen webdevelopers en hebben daarom weinig verstand van content management systemen. Voor deze mensen is het wel handig wanneer ze zelf wijzigingen op een website kunnen doorvoeren. Om dit te doen is het dan ook fijn wanneer ze een CMS gebruiken die ook voor ‘noobs’ geschikt is. Het Umbraco CMS wordt gezien als een van de meest gebruiksvriendelijke CMS voor zowel webdevelopers als normale werknemers binnen een bedrijf.

Safety

De veiligheid van een CMS is erg belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat jouw website gehackt wordt of dat er rare virussen op komen. Het Umbraco CMS is gemaakt met hulp van Microsoft technologie, waardoor er vaak essentiële updates zijn die veiligheidsrisico’s aanpakken. Dit maakt de Umbraco websites erg veilig om te gebruiken.

Snelheid

Ten slotte is het natuurlijk enorm fijn wanneer je een snelle CMS hebt. Niemand houdt ervan om een trage website te gebruiken en daarom zit je met een Umbraco CMS altijd goed. Het zijn namelijk snelle systemen in vergelijking tot andere CMS. Tevens zorgt een snelle website ook voor een betere score in de zoekmachines.

Dit zijn slechts drie van de vele handige voordelen van het Umbraco CMS. Wil je ook een website voor jouw bedrijf die gemaakt wordt op deze gebruiksvriendelijke content management systeem? Neem dan een kijkje op orange-juice.nl                en kijk wat ze voor jou kunnen betekenen!